Sådan indretter du en hyggelig læsekrog

Hvis du er en rigtig læsehest eller gerne vil opbygge gode læsevaner, er en læsekrog et must. Her kan du tilbringe masser af timer fordybet i dine yndlingsbøger. Læs med her og se hvordan du kan indrette den perfekte læsekrog.

Hvad skal du sidde i?

Det er vigtigt, at du har det rette komfortlag under dig, når du læser. Det kan f.eks. være en lænestol. Andre foretrækker at ligge ned. I så fald kan du kigge efter en lille sofa, som ikke optager en masse plads. Du kan have et lille sofabord til dig på siden, hvor du kan have en dejlig kop te eller kaffe. På den måde bliver læsekrogen det perfekte sted at tilbringe en hyggelig aften.

Den rette belysning

For at skabe den perfekte stemning i læsekrogen, bør du vælge den rigtige belysning med omhu. Det skal ikke for skarpt og lyst, da det ikke skaber den rette hygge, så du kan falde til ro og slappe af med din bog. På den anden side må belysningen heller ikke være for dunkel, da du have besvær med at læse bogstaverne. Du kan med fordel vælge en lampe, hvor du kan justere lysstyrken. På den måde kan du nemt finde den rette grad af belysning for dig.

En flot bogreol

For at sætte prikken over i’et i din nye læsekrog, kan du tage et kig på din bogreol. Du kan placere din bogreol hvor som helst i dit hjem, men det er et flot og stilsikkert valg at placere den tæt på læsekrogen. Du kan placere bøgerne på forskellige måder, som hver bringer noget specielt til læsekrogen. Du kan f.eks. arrangere dem efter farve, så du får en flot regnbueeffekt i din bogreol. Ellers kan du arrangere dem alfabetisk, så det er nemmere at finde lige den bog som du leder efter.