3 tips til at komme godt i gang med byggeprojektet

Går du og drømmer om at bygge nyt, eller har du fundet et spøgelseshus på landet, der med en renovering ville ende med at blive pompøst? Måske har du set Linde på Langeland på TV2 og overvejet ligesom Sofie Linde at springe ud i det med hovedet først og to enæggede tvillingehåndværkere som dine allierede, indtil du kom i tanke om, at du hverken havde penge nok eller et opbakkende tv-hold bag dig. I stedet kommer her 3 tips til at komme godt fra start.

Byggerådgivning

Ved at opsøge en privat byggerådgiver kan du få hjælp til overskue projektet og alle de valg, der i den forbindelse skal træffes. På den måde slipper du for at stå helt alene med et kæmpestort byggeprojekt, og hvis du ikke selv har erfaring eller viden inden for byggeverdenen, kan det være med til at skabe tryghed omkring, at tingene bliver gjort ordentligt. Kontakt privat byggerådgiver HANSEN, hvor du både kan få rådgivning på hele dit projekt og til dele af dit projekt. Det afhænger fuldstændig af dine ønsker og behov heraf. Således er du sikret en fagligt stærk partner til dit nye byggeprojekt

Læg et budget

Du kan med fordel lægge et budget over, hvor meget du regner med at skulle af med. Helst et så grundigt økonomisk budget som muligt hvorefter det kan være en god idé at lægge 15-30% oveni, da der altid vil være uforudsigeligheder under et byggeprojekt. Enten har man glemt at tage højder for noget, eller også kan der opstå akutte problematikker, med lidt større omkostninger end man lige havde regnet med.

Organisering

Når du skal organisere dit byggeprojekt, kan det anbefales, at du sætter dig med din byggerådgiver, hvorved I kan vælge en entrepriseform; altså hvor de forskellige ansvarsområder som fx byggeledelse skal placeres. Således holdes der bedre styr på tingene.