Har du en kælder i din bolig? Sådan udnytter du den bedst

Er du så heldig at have en kælder i din bolig? En kælder kan bruges til rigtig mange ting, om end mange kældre alligevel står tomme, fordi det kan være svært at udnytte kælderen på bedst mulige vis. Er det noget, du kan nikke genkendende til, og har du brug for inspiration til, hvordan du kan udnytte din kælderetage? Så læs endelig med videre.

 

Er din kælder egnet til beboelse?

Først og fremmest er der stor forskel på en kælder, der er egnet til beboelse, og en kælder der rummer nogle disponible rum. Hvis din kælder er egnet til beboelse, er det oplagt at omdanne dele af kælderen til eksempelvis badeværelse, kontor eller gæsteværelse.

 

Er din kælder ikke egnet til beboelse, men ønsker du, at den skal være det? Så skal du søge om tilladelse hos kommunen. Det kan være en omfattende proces, og det kan være, at du skal ændre på dele af kælderen. Her kan du få en kompetent entreprenør til at hjælpe, men læs mere her om at finde fagfolk til dit projekt.

 

Flyt al opbevaring ned i kælderen

Langt de fleste kældre bliver benyttet til opbevaring af diverse. Det kan være supersmart, i og med du dermed får frigivet plads i den resterende del af din bolig, så du kan skabe et mere luftigt udtryk i indretningen.

 

Du kan bruge disponible kælderrum til masser af andre ting

Har du flere disponible rum i din kælder, og ønsker du ikke at bruge dem alle til opbevaring? Så foreligger der også et væld af andre spændende muligheder for, hvordan du kan udnytte din kælder.

 

Er du eksempelvis en vinelsker, så kan du dedikere et af rummene til vin og etablere en vaskeægte vinkælder. Du kan også skabe et lille værksted eller et hjemmetræningscenter.