Ny græsslåmaskine? Sådan vælger du den rette

Efter en lang og kold vinter er græsset mere end klar til at gro, når forårsvarmen ankommer. Det vilde græs kan hurtigt vokse ud af kontrol, hvis du ikke holder det nede, og derfor skal du naturligvis have en god græsslåmaskine, så det bliver til en fryd at komme i haven for at klippe græsset.

Men når du går på indkøb, vil du opleve, at der findes et bredt udvalg af græsslåmaskiner. Så hvad skal du vælge?

Håndskub eller selvkørende græsslåmaskine?

Nogle græsslåmaskiner kan køre selv, mens andre udelukkende kan komme fremad, når du skubber den med håndkraft. Det giver god motion at slå græsset med en håndskubber, men det er ikke nødvendigvis den bedste løsning, hvis du har et stort græsareal.

På de mange kvadratmeter, hvor der eventuelt også er bakker, er den selvkørende græsslåmaskine derfor det bedste valg. Maskinen trækker sig selv opad bakkerne og du slipper for at gøre andet end at gå bag ved maskinen og manøvrere den.

Har du i stedet et mindre græsareal, kan en håndskubber sagtens klare opgaven uden at give dig alt for meget sved på panden.

Benzin, el eller batteri?

Forskellige græsslåmaskine har også forskellige motortyper. Her kan du vælge mellem græsslåmaskine med benzinmotorer og græsslåmaskine med elmotorer, hvor sidstnævnte kategori kan inddeles i græsslåmaskiner med batteri og græsslåmaskine med ledning.

Her skal du igen tænke på, hvor stort et areal du skal slå. Hvis du har en større græsplæne, er det en god idé med en græsslåmaskine med benzinmotor, da denne græsslåmaskine kan komme rundt over det hele og kan køre i lang tid uden pause.

Hvis du i stedet har en mindre græsplæne, kan en græsslåmaskine med ledning eller batteri være en god løsning. Her får du en stille elmotor, der ikke forstyrrer naboerne, og som sagtens kan klare græsslåningen.