Hvad koster køberrådgivning hos en byggesagkyndig?

Du bør ikke være i tvivl om, at der er rigtig mange ting, du skal være opmærksom på, hvis du skal købe et hus. Faktisk er der så mange ting, at det kan være svært at holde styr på det hele. Netop derfor er det en god idé at alliere dig med en fagperson.

Er du f.eks. ikke opmærksom på fejl og mangler, når du køber hus, kan det ende med at koste dig dyrt. Det er dog ikke altid, at de er lette at få øje på for det utrænede øje. For at undgå at brænde fingrene, bør du derfor have en byggesagkyndig med som køberrådgiver.

Vær sikker på, at fejl og mangler opdages

Hvis du vil være sikker på, at du ikke overser fejl og mangler, når du kigger på hus, skal du have en byggesagkyndig med. Han eller hun har nemlig en byggeteknisk viden, der gør, at fejlene ikke overses. Det er langt fra alle boligkøbere, der kan bryste sig af at have dette.

Som følge af dette, vil det give god mening for de fleste alliere sig med en byggesagkyndig, når de skal købe hus. Føler du, at du ikke har den nødvendige viden og ekspertise til at kunne vurdere husets stand, er det bestemt ikke noget, du skal tøve med at gøre.

Hvad er prisen?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad det vil koste at hyre en byggesagkyndig til at udføre køberrådgivning. Det er dog ikke specielt dyrt, hvilket blot understreger, at det er en god idé. Hvad prisen konkret vil lyde på, afhænger blandt andet af husets størrelse.

Er du nysgerrig efter at vide, konkret hvad koster en byggesagkyndig, så er du nødt til at indhente konkrete tilbud. Du kan dog forvente, at prisen vil lyde på mellem 3.000 kr. og 5.000 kr. inkl. moms.

Kan det svare sig?

Der skal ikke herske tvivl om, at det godt kan betale sig at få køberrådgivning af en byggesagkyndig. Opdager vedkommende fejl og mangler, kan det spare dig for megen besvær. Faktisk kan der være tale om fejl, der er så graverende, at den sagkyndige vil fraråde dig at købe huset.

Hertil oplever mange, at det faktum, at de har en byggesagkyndig til at agere rådgiver, kan hjælpe med forhandlingerne. Det kan nemlig hjælpe dem med at opnå et afslag i prisen, fordi den sagkyndige har opdaget fejl, der skal udbedres.