

Har du sommerhus eller en anden form for fritidsbolig? Måske du er træt af at se på, hvordan boligen konstant har et forbrug af varme, der er højere, end du har lyst til at betale for. Det hænger formentlig sammen med den forsyningsløsning, du har valgt – eller som huset kom med. Mange fritidshuse bruger for eksempel elvarme, da det ofte er sådan, at fjernvarmenettet ikke er koblet på i de områder.
Hvis det er tilfældet, har I måske haft for vane at supplere med brændeovnen og skabe hygge på den måde – det er også med til at spare på varmeregningen – men hvis I godt kunne tænke jer en mere stabil og lavere udgift til varmen, kan I kigge nærmere på luft-til-luft varmepumper. Har I allerede haft kigget på det, kan I her få et uforpligtende tilbud på luft til luft varmepumper. Måske det er noget for jer?
Hvorfor er det smart?
Måske du spørger dig selv, hvad fordelene ved det egentlig er? Det er meget almindeligt, at der er perioder, hvor en fritidsbolig ikke bliver brugt – specielt hvis det er en, I ikke lejer ud. Hvis det er tilfældet, kan I vælge at holde en stabil temperatur i de perioder, hvor den ikke benyttes, som formentlig er lidt lavere end den, I ellers har haft kørende – og samtidig er luft til luft varmepumper med til at skabe godt indeklima og holde fugt ude, noget de fleste sætter pris på.
Der findes også andre typer af varmepumper, hvilket blandt andet tæller luft-til-vand varmepumperne. Det kræver dog, at der er vandbårne varmesystemer i hjemmet, og det er sjældent, der er det, når det kommer til sommerhuse og andre fritidsboliger. Til gengæld kan det være noget, I kan overveje til jeres eget hjem. Andre løsninger tæller blandt andet jordvarme, hvor I virkelig kan spare, men som kræver en stor investering.