

Denne forkortelse kan for mange virke skræmmende, da det blot ligner nogle tilfældige bogstaver sat sammen. Hvad de står for, er derimod meget mere teknisk. PFTE er nemlig forkortelsen for Polytetrafluorethylen, som er en type fluorplast. Langt de færreste bruger denne betegnelsen, hvoraf det i hverdagen oftest omtales som teflon, og er det plastmateriale, som skaber mindst modstand. Du vil her blive klogere på, hvilke egenskaber, som teflon har, og hvor man kan bruge det i hverdagen.
En plasttype, som har mange kemiske og fysiske egenskaber
Man bruger typisk teflon inden for industri. Her anvendes teflonplader til forskellige dele i fabriksinstallationer, såsom filtre, tanke, rørsystemer og meget mere. De er derfor både brugbare indenfor industri- og fødevareindustri. En af grunden til, at teflon er et godt materiale at bruge hertil er, at det besidder nogle gode kemiske og fysiske egenskaber. Kemisk set er Teflon stærk overfor både syrer, baser og andre opløsningsmidler, hvorimod det fysiske blandt andet ligger i, at teflon har, ikke absorberer fugt samt ikke bliver angrebet af mikroorganismer. Selvom teflon besidder alle disse egenskaber, skal man ikke lade sig skræmme. Det er stadig miljøgodkendt, så det er sikkert at bruge.
Forskellige typer modeller alt efter behov
Teflon kommer i mange forskellige former. Pladerne er allerede nævnt, men derimod kan teflon også fås som f.eks. rundstænger eller emnerør, alt efter hvad du skal bruge det til. Mange vælger at købe ren teflon, men man kan også tilsætte stoffer til plasten i form af glas eller grafit. Er der nogle af pladerne eller rørene, der skal justeres, kan man bearbejde teflon med almindelige typer af skæreværktøjer. Det anbefales her, at arbejdet foregår ved høj hastighed og med lav spænding. Teflon har et meget lavt smeltepunkt og højt kogepunkt. Spændet for dette ligger mellem -200 til +260 grader, hvoraf plastikken kan tåle enorme temperaturudsving, og stadig forblive i sin faste form.